Rolls Royce Silver Cloud 2 uit 1961

Graphite Grey over Silver Metallic

Door velen geroemd en gezien als de beste Rolls ooit....

Van deze 60 jaar oude schoonheid is enkele jaren de body volledig gerestaureerd en hij ziet er dan ook zo goed als nieuw uit.

Het is de begeerlijke Cloud 2 versie die, in tegenstelling tot versie 1 die een 6 in lijn motor had, voorzien is van de befaamde 6230cc grote V-8 motor gekoppeld aan een 4 traps automaat!

Het interieur straalt elegance en luxe uit met 4 elektrische ramen (dure optie destijds), picknicktafels in het mooiste hout voor de achterpassagiers en een dashboard om van te smullen, ook geheel van de mooiste materialen gemaakt. Er is nieuwe vloerbedekking en een nieuwe hemel geplaatst en het leer van de dikke stoelen is professioneel gereconnolised in beige/geel, de originele kleur. 

De basis van de auto is een degelijk stalen frame constructie met byzondere elementen als  deuren, motorkappen en achterklep in een Aluminium legering (Jawel in 1961!!) dus roesten kan het daar niet. Overal zijn nieuwe deurrubbers geplaatst en het geheel sluit als een kluis!

Aan de onderkant zijn de in leren hoezen gewikkelde bladveren te zien, de nieuwe remleidingen en de speciaal gemaakte RVS uitlaat van voor tot achter die weer 60 jaar mee kan....

De auto is compleet (ook al zijn op de foto's 2 wieldoppen niet aanwezig) en het chroom is allemaal in zeer nette originele staat!

De originele gereedschapsset is bij de auto net als een originele map met het werkplaatshandboek!

Helaas wordt de auto te sporadisch ingezet voor af en toe en bruiloft dus mag hij naar een nieuwe eigenaar. 

Omdat er in de afgelopen jaren na de restauratie nauwelijks mee gereden is, lijkt het verstandig om een goede servicebeurt uit te (laten) voeren op de auto. 


De prijs van deze 5,38 meter lange beautie is gesteld op net iets meer dan de restauratiekosten op .......

Gereserveerd (21-2)