Bouwjaar: 1980

km stand: 130000 mijlDeze blijvend belastingvrije Rolls is nog helemaal origineel, je kan duidelijk zien dat men erg zuinig is geweest op deze auto. De 1e eigenaar was een juwelier in Londen die de auto gebruikte om klanten op te halen. De 2e eigenaar was een antiquair, die de auto meer gebruikte om naar te kijken dan om te rijden. Daarna is de auto naar NL gekomen en heeft hij af en toe dienst gedaan als trouwauto. Door Corona werd er echter nauwelijks meer getrouwd laat staan gefeest. Dus heeft de eigenaar besloten om afstand te doen van deze prachtige automobiel. 

Uitgevoerd in de kleur "Metallic Pewter" (zilvergrijsmetallic) een kleur waarvan de Engelsen zeggen: "A trully stunning colour in every light" en die net iets warmer is dan zilvergrijs, je kan er wat beige en lichtgroen tinten in terug vinden, zeker in de zon! Het donkerbruine Everflex dak is in zeer goede onbeschadigde staat en het lakwerk oogt nog erg mooi! De bekende slechte plekken als dorpel rot en spatbordranden die wegroesten zijn bij dit exemplaar allemaal nog origineel en in zeer goede staat! Doe je de deu(en) open dan waan je je in een klassieke herenlounge, met heerlijk geurend leer wat nergens beschadigd is en slechts weinig patina kent. Uitgevoerd in donkerbruin met matching carpet en voetsteunen voor de achterpassagiers. Recent is voor 3000 euro het airco ssysteem compleet gereviseerd en ook is bij Brabocars het remsysteem 'overhauled' met nieuwe klauwen, schijven blokken en leidingen (twv 3200 euro). Het veersysteem werkt nog steeds erg goed en er zijn geen lekkages aan het systeem. Wel hoor je de hogedrukpompen van het systeem iets meer dan gewenst maar dat heeft geen enkel effect op het comfort, binnengeluid of de rijbeleving. 

Het glijdt nog steeds zeer majestueus over het asfalt en door de zeer dikke lederen zittingen worden ook de laatste oneffenheden glad gestreken voor ze je billen toucheren... 

Voor en achter natuurlijk met verstelbare armsteunen, elektrisch 8 voudig verstelbare voorstoelen, eletrische spiegels, antenne, etc, etc.

AL het chroomwerk is in A1 conditie, het houtwerk op de deuren en dash is overal in topstaat op 2 kleine plekjes na rondom de controlelampjes.


De 6750cc grote 8 cylinder slaat goed aan en draait direct erg mooi, schakelt zoals het hoort zeer vloeiend zonder schokken en tot stilstand komen gaat met erg veel gevoel en heel soepel om de passagiers de ultieme rijbeleving te geven!

 Rondom elektrische ramen en centrale deurvergrendeling maken het geheel af. 

Zo is deze 41 jaar oude beauty een zeer fraaie verschijning die veel aandacht krijgt niet alleen omdat het een echte Rolls is, maar zeker ook door de byzondere kleurcombinatie.

Compleet met boekwerk in map en oude facturen

Verkocht naar Ruinerwold (6-9)